Mijn naam is Nicoline Boegheim – Voogd. Ik ben orthomoleculair voedingsadviseur en begeleid je graag naar de meest gezonde en complete versie van jezelf.

Een goede gezondheid bereik je in deze hightech wereld niet zonder in contact te staan met je eigen lichaam en geest. Door de komst van fabrieken zijn wij als mens niet meer verbonden met de herkomst van voeding. We hoeven niet meer intensief te jagen, te vissen of te verzamelen, waardoor we onze lichamen op non-actief hebben gezet. We vullen ons vandaag de dag met chemisch bewerkt voedsel vol suikers, onze lichamen bewegen niet meer zoals we er voor gebouwd zijn én we ervaren allemaal de nodige dosis stress. 

Ik heb het zelf meegemaakt om compleet opgebrand te raken. Ik zat tot mijn burn-out in een ‘prestatiegerichte sneltrein’ waar ik niet meer uit kon stappen.

“Ik had geen idee wie ik écht was en waar ik écht voor stond in dit leven”

Na een lang traject vol confrontaties en inzichten, heb ik mijn “masker” laten zakken en ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Ik leerde mezelf écht kennen door, naast bewust en puur eten, heel goed naar mijn lichaam, gevoel, gedachten en emoties te luisteren.

Mijn passie voor pure voeding is ontstaan vanuit mijn werkervaring bij een visleverancier. Het roer ging om toen ik er achter kwam dat zalm – dat door vele gezondheidskanalen wordt aangeprezen als zéér gezond – een van de meest ongezonde vissoorten is die er bestaan. Waarom? Omdat de in Nederland aangeboden zalm massaal gekweekt wordt in Noorwegen. Deze zalm heeft geen zwemruimte, wordt vetgemest met chemisch voer én krijgt een flinke dosis antibiotica om ziektes te voorkomen. Wilde Noorse zalm is onbetaalbaar en wordt dus bijna niet aangeboden in Nederland. Door producten als “plofzalm” en plofkip, raken wij als mens sneller immuun voor antibiotica, omdat we er -onbewust- zoveel van binnenkrijgen.

Mijn interesse voor gezonde, eerlijke en onbewerkte voeding was gewekt!

Ik was wakker geschud! Ik wilde bewuster met voeding om gaan, maar waar moest ik beginnen?

Ik wilde gezonder leven, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. Totdat ik een congres van Weston Price had bijgewoond. Wat een eye-opener was dat! Ik stond na die dag te shaken, omdat ik zo geconfronteerd werd met de werkelijkheid. Waarvan ik voorheen dacht dat een bruine boterham met jam als ontbijt, een paar boterhammen met beleg als lunch, een liga als tussendoortje en een pasta of Hollandse prak met aardappelen gezond was, werd mij nu duidelijk dat dit een ‘aanslag’ is op je gezondheid, omdat je lichaam dit nauwelijks kan verteren. Pure, onbewerkte voeding, zonder toevoegingen bleek dus van cruciaal belang te zijn.

Het roer ging om!

Geïnspireerd door Weston Price besloot ik terug te gaan naar de basis. Hij heeft veel natuurvolkeren wereldwijd bestudeerd op hun voedingsstijl. Daar waar nog geen supermarkten of fabrieken waren geopend die bewerkt voedsel leverden, waren de mensen gezond en vol energie! Het maakte niet uit of ze volledig leefden van landbouw of van visserij, als ze maar pure, onbewerkte voedingsmiddelen tot zich namen!

Ik stopte per direct met kant-en-klaar maaltijden of het koken uit pakjes en ging met verse ingrediënten aan de slag. Voor een (h)eerlijk stuk vlees ga ik naar de slager, voor vis naar de visboer, voor groente naar de groenteboer en voor zuivelproducten naar de boer. Ik vond een biologische supermarkt voor alle overige boodschappen. Margarine werd vervangen door roomboter en alle geraffineerde suikers gingen ook de prullenbak in! Na al die jaren te hebben geworsteld met mijn jo-jo gewicht, leefde ik op en begon ik wat kilootjes te verliezen, met nu na jaren nog steeds een heel stabiel en gewenst gewicht.

Balans is voor mij hét sleutelwoord. Balans vinden in je leven door liefdevol naar je eigen leefstijl te gaan kijken

Ben jij ook toe aan een gezonder en energieker lichaam?
Neem dan gerust 
contact op voor een kennismakingsgesprek.


Opleid
ingen / cursussen

Orthomoleculair Voedingsadviseur Gevorderd (SOHF) – 2021
Medische Basiskennis (Total Health Foundation) – 2021
Behandelprotocol Burn-out (SOHF) – 2020
Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) – 2019
Orthomoleculair Voedingsadviseur Basis (SOHF) – 2019