Zwangerschap

Toen ik een paar jaar geleden mijn levensstijl ging aanpassen, werd het mij steeds duidelijker hoeveel mensen geen idee hebben wat voor invloed voeding heeft op hun gezondheid, én dus indirect ook op de gezondheid van hun kinderen. Als jouw lichaam als aanstaande moeder niet voldoende gevoed is met de juiste voeding, vitamines en mineralen, dan zal de baby in je buik alle reserves die je nog wel had opeisen om te kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat jij je gedurende de zwangerschap niet fit of zelfs ziek kan gaan voelen. Jouw reserves raken op en er is misschien ook niet voldoende voor de baby. We willen allemaal het beste voor onze kinderen, toch? Dat betekent dus eerst aan de slag met jezelf! Want als jij niet gezond leeft, dan leven je kinderen dat ook niet.


“Neem het besluit om terug te gaan naar de basis”
“Jouw lichaam is, als aanstaande moeder, ook negen maanden lang de basis voor jouw kindje”

– Zie je lichaam als een tempel, zodat je kindje zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen –

Ik kan je hierbij helpen en adviseren. We maken samen een voedingsplan en bekijken daarnaast welke essentiële vitaminen en mineralen je naast voeding nodig hebt, om je zo fijn mogelijk te voelen. Dit plan verschilt dus in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap.

Naast deze begeleiding kan ik je ook in andere zaken adviseren (keuze verloskundigen, vroedvrouwen, natuurlijke kraamzorg, consultatiebureaus , geboorteplan, vaccinaties, homeopathie etc.)

(Op)voeding

Als moeder weet ik hoe schaars tijd is geworden en hoe snel je soms zou willen grijpen naar een kant-en-klaar maaltijd, pizza of patatje. Ook ik word zo nu en dan gezien bij de snackbar! Als je alles 100% goed zou willen doen, ervaar je zoveel stress dat dit grote invloed kan hebben op je hormonen en daarmee dus ook op je fysieke en mentale gezondheid. Ik ga dus altijd voor de 80/20-variant.

Maar ook hiervoor geldt: Wat jij eet, eten je kinderen

Baby’s worden zo puur geboren. De smaken die ze gaan ervaren, zijn de smaken die gekozen zijn door de ouders. Kinderen die alleen maar zoet willen eten, hebben een verslaving aan suikers. Laat suiker nou juist één van de grootste oorzaken zijn van een ongezond lichaam.


Wil je gezonder gaan koken voor je gezin, maar heb je geen idee waar te beginnen of wat er wel of niet goed is voor ze?
Neem gerust contact met me op, dan plannen we een afspraak in.

Een omslag in voeding en leefstijl doet wonderen voor het immuunsysteem van jou en je kind!