Wil jij meer inzicht in welke voedingsstoffen je mogelijk tekortkomt of welke verstoringen en belastingen aan je klachten ten grondslag liggen? De EMB test voorziet je van uitgebreide informatie om gericht het zelfherstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

Wat betekent energetisch morfologisch?

Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren ze op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat. Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen. Denk hierbij aan je ademhaling of emoties.

Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese geneeskunde en Ayurveda onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.

Waar wordt op getest?

De EMB test maakt het mogelijk om met een paar druppels bloed uit de vinger uitgebreide informatie te krijgen over de gezondheid van het lichaam. Zo kan er worden aangetoond welke voedingstekorten en of sluimerende ziekteprocessen ten grondslag liggen aan bepaalde klachten. 

Je krijgt dus onder andere inzicht in:

– Vitaminen- & mineralentekort
– Darm- en leververstoring
– Stresslevel
– Virale en bacteriële belasting
– Vrije radicalen en toxines
– Vetzuren tekort
– Hormoonbalans
– Voedselintoleranties

Doel EMB test

Inzicht krijgen in voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen, die ten grondslag liggen aan jouw klachten óf gewoon als gezondheidscheck.

De waarde van ons bloed

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan veel meer informatie gehaald worden. Hierbij kun je denken aan preklinische belastingen (klachten die voor de ziekte merkbaar worden) en energetische belastingen (blokkades in energievoorziening).

Ervaar je bepaalde klachten, maar weet je niet precies waar het vandaan komt? Bijvoorbeeld vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten of problemen met je darmen? Dan kan deze bloedtest veel inzichten geven.


NB: de adviezen uit deze test hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. De EMB vervangt niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg.